Pannenkoeken zijn veelzijdig en altijd een hit, of je ze nu serveert als ontbijt, lunch of avondeten. Het bakken van pannenkoeken is helemaal niet moeilijk. Het geheim van heerlijke pannenkoeken ligt in het maken van het perfecte beslag. Wist je dat je het pannenkoekenbeslag al de avond of zelfs een dag van tevoren kunt maken? Sterker nog, het beslag wordt alleen maar lekkerder als het even kan rusten!
MEAL PREP RECEPT: PANNENKOEKEN
4 personen
Ingrediënten
- 250g bloem
- 500 ml halfvolle melk
- 2 eieren
- Snufje zout
- Ongezouten roomboter
MEAL PREPPEN:
- Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg een snufje zout toe.
- Voeg de helft van de melk en de eieren aan toe en klop met een garde tot een glad mengsel.
- Voeg daarna de rest van de melk toe en meng alles goed door. Het beslag moet glad en klontvrij zijn.
BEWAREN:
Laat het beslag nog een halfuurtje staan voor het beste resultaat. Wil je het beslag van tevoren maken? Bewaar het dan een nacht in de koelkast! Tip: een handige manier is om het beslag in een shakebeker te bewaren. Zo kun je het voor het bakken nog even goed door elkaar schudden, zodat alles goed gemengd blijft. Het beslag is maximaal 1-2 dagen houdbaar in de koelkast.
BEREIDEN:
Verwarm een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en zorg ervoor dat de pan goed heet is. Verdeel het beslag met een soeplepel over de pan en zorgt dat het beslag gelijkmatig over de bodem wordt verdeeld. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin en krokant.
GEBAKKEN PANNENKOEKEN BEWAREN:
Heb je een stapel pannenkoeken gebakken en heb je nog over? Geen probleem! Bewaar ze in een speciale pannenkoekendoos, zodat ze lekker vers blijven. Je kunt ze ook makkelijk invriezen voor later gebruik. Lees hier hoe je gebakken pannenkoeken het beste kunt bewaren.
-
Pannenkoekendoos 2500 ml€13.95
PANNENKOEK RECEPTEN
Bovenstaand vind je het basisrecept voor pannenkoeken. Heerlijk met stroop of suiker, maar pannenkoeken bieden eindeloze mogelijkheden voor variaties. Of je nu zin hebt in iets zoets, hartigs, of juist een combinatie van beide, met pannenkoeken kun je alle kanten op. Hieronder hebben we een aantal heerlijke pannenkoek recepten voor je verzameld, zodat je volop kunt experimenteren in de keuken!
Havermout pannenkoeken met banaan en blauwe bessen
Super populair én verantwoord: de havermout pannenkoeken. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens voedzaam. En je kunt er eindeloos mee variëren. Maak bijvoorbeeld deze smakelijke variant van 24Kitchen met banaan en blauwe bessen. Een perfect recept voor een gezonde start van je dag!
Hartige pannenkoek met spinazie, spekjes en geitenkaas
Op zoek naar een hartige variant? Deze pannenkoek met spinazie, spekjes en geitenkaas van Uit Pauline’s Keuken is perfect! Gevuld met smaakvolle ingrediënten en daarna dichtgevouwen als een tortilla. Een heerlijke en vullende optie voor elke maaltijd!
Lemon meringue pannenkoekjes met aardbeien
Wil je iets zoeters dan stroop en suiker, maar toch een bijzondere variant? Probeer dan de lemon meringue pannenkoekjes met aardbeien van Laura’s Bakery. Ze zijn makkelijk te maken en heerlijk smaakvol!
Pannenkoek hapje met zalm en roomkaas
Heb je nog pannenkoeken over en zin in een leuke variatie? Maak er rolletjes van als snack of borrelhapje! Probeer deze heerlijke combinatie van zalm en roomkaas van Keuken Liefde.
Hartige pannenkoek met gehakt (uit de oven!)
Probeer eens een hartige pannenkoek met gehakt van Lekker en Simpel. Het unieke van dit recept is dat de pannenkoeken met beleg even de oven in gaan, wat zorgt voor een heerlijke, krokante afwerking. Net even anders dan normaal, maar zeker de moeite waard!
Chocolade crêpetaart met fruit en slagroom
Pak eens uit met een spectaculair dessert of uitgebreid ontbijt! Deze chocolade crêpetaart van Culinessa is ideaal voor de liefhebbers van zowel pannenkoeken als chocolade. Laagjes crêpes gecombineerd met een heerlijke chocoladevulling, fruit en een flinke dot slagroom maken dit tot een feestje op je bord!
LOCKNLOCK VERSHOUDBAKJES
Of je nu pannenkoeken beslag maakt voor de volgende dag of je hebt wat restjes over van een lekker pannenkoekenfeest, de LocknLock vershoudbakjes zijn de ideale oplossing! Dankzij de luchtdichte afsluiting blijven je pannenkoeken of beslag vers en kun je ze gemakkelijk bewaren in de koelkast of zelfs invriezen. Het handige design zorgt ervoor dat je geen lekkage hebt, en je kunt het bakje eenvoudig meenemen voor onderweg. Zo heb je altijd lekker verse pannenkoeken, wanneer je ze maar wilt!