Pompoen bewaren

Pompoen bewaren: zo doe je dat!

Het is herfst! En een echte herfstgroente is natuurlijk de pompoen. Ze zijn nu volop verkrijgbaar, hebben de lekkerste smaak en zijn ook nog heel gezond. Daarnaast is de pompoen op 31 oktober natuurlijk niet weg te denken met Halloween. Maar wat kan je er naast een griezelig hoofd nog meer van maken en hoe moet je een pompoen bewaren?

POMPOEN BEWAREN IN DE KOELKAST

Een hele pompoen kun je het beste op een donkere, koele plek bewaren. De beste bewaartemperatuur is tussen de 10 en 15 gaden Celsius, op deze manier zijn ze 2 maanden houdbaar. De pompoen in stukken gesneden? Bewaar ze dan in de koelkast. Dek de stukken af met plastic folie, stop ze in een vershoudbakje en ze zijn nog enkele dagen houdbaar. Tip: bewaar de pompoen zonder de pitten en zaadlijsten, deze beschimmelen als eerste.

POMPOEN BEWAREN IN DE VRIEZER

Stukjes pompoen zijn ook geschikt om in te vriezen. Kook de pompoen eerst even kort, bewaar ze in een vershoudbakje in de vriezer en bewaar het voor als je er een lekker recept van gaat maken.

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LOCK&LOCK lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes zijn BPA-vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron. Ideaal dus om stukjes pompoen in te bewaren.

WAT KAN JE MET POMPOEN MAKEN?

Pompoen is een veelzijdige groente en je kunt er allerlei lekkere dingen mee maken. Een gebakje, een hartig gerecht of een lekker drankje? Het kan allemaal met een pompoen! We hebben een aantal lekkere recepten opgezocht om je te inspireren:

Muffins

De herfst is toch de ideale periode om dingen te bakken terwijl het buiten regent en stormt? Maak lekkere pompoenmuffins! Snij een pompoen in stukjes (of haal ze uit je vriezer) en kook ze ongeveer 20 minuten totdat ze zacht zijn. Vervolgens kun je de pompoen stukjes pureren en gebruiken voor in de muffins. Lekker als tussendoortje of snack om mee te nemen! Maak bijvoorbeeld deze pompoenmuffins van Lekker en Simpel.

Pasta

Hou je van pasta’s maar ben je op zoek naar gezondere varianten? Gebruik pompoen! Allereerst bestaat er de pompoen spaghetti. Nadat de pompoen in twee helften in de oven is geweest, kun je er met een vork draden uittrekken waardoor het lijkt op spaghetti. Maak bijvoorbeeld deze spaghetti pompoen bolognese van Uit Pauline’s Keuken!Β Daarnaast kan je ook lasagnebladen vervangen door pompoen! Snij bijvoorbeeld een flespompoen in hele dunne plakjes en maak hiermee de laagjes in de lasagne.

Koffie

kun je ook zelf maken. Bovendien kan je de koffie ook gemakkelijk mee nemen in eenΒ HOT&COOL thermosfles. Waar je ook heen gaat, je hebt dan altijd lekkere koffie bij de hand. Benieuwd naar het recept? Maak deze pumpkin spice latte van Brenda Kookt!

Smoothie

Een smoothie kan je met een hele hoop verschillende ingrediΓ«nten maken, dus ook met pompoen! Zorg eerst weer dat je de stukjes pompoen kookt totdat ze zacht zijn. Doe de stukjes vervolgens in een blender samen met wat mangoblokjes, sinaassappelsap en kaneel. Blend alles door elkaar en je hebt een gezonde en lekkere smoothie. Wil je je smoothie graag meenemen? Doe het dan in eenΒ smoothiebeker en drink β€˜m onderweg op! Maak bijvoorbeeld deze pompoensmoothie met kaneel van Lekker en Simpel.

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!πŸ§€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.πŸ€” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

πŸ§‘β€πŸŒΎ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

πŸ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!πŸ§€βœ¨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...