Kruiden drogen

Kruiden drogen: zo doe je dat!

Verse kruiden in een gerecht zijn heerlijk! Maar ja, het plantje wat je hiervoor gekocht hebt, blijft vaak niet zo vers. Om het maximale uit je kruidenplantje te halen, kan je de kruiden drogen. Zo kan je er nog lang van genieten!

KRUIDEN DROGEN AAN DE LUCHT

De meest natuurlijke manier is door de kruiden te drogen aan de lucht. Hang het kruid per bosje ondersteboven op aan een touw. Belangrijk is dat ze op een donkere, luchtige en droge plek kunnen opdrogen. Laat de kruiden net zo lang hangen totdat je de blaadjes gemakkelijk van de takken kunt afrissen. Dit kan 1 tot 4 weken duren.

KRUIDEN DROGEN IN DE OVEN

Een snellere manier is om de kruiden te drogen in de oven. Verwarm de oven op 35°C, leg de kruiden verspreid op een bakplaat met bakpapier en zet het in de oven. Houd de ovendeur een beetje open voor wat luchtcirculatie, dit kan eenvoudig door er bijv. een houten pollepel tussen te steken. De droogtijd is afhankelijk van het kruid, maar duurt minstens 1 tot 4 uur. Zodra de kruiden knisperig aanvoelen, is het voldoende gedroogd. 

KRUIDEN DROGEN IN DE MAGNETRON

Wil je helemaal snel klaar zijn? Spreid de takjes op een vel keukenpapier, zorg dat ze los van elkaar liggen. Leg er nog een vel keukenpapier bovenop en plaats het in de magnetron. Zet de magnetron op 600 Watt en laat het maximaal 3 tot 5 minuten drogen. 

ALGEMENE TIPS

Welke methode je ook gaat gebruiken, houd de volgende tips in gedachten.

  • Verwijder dorre takken en/of blaadjes.
  • Was de kruiden schoon voordat je ze gaat drogen.
  • Droog niet langer dan nodig. Zodra de kruiden knisperig aanvoelen, is het voldoende gedroogd. Te lang drogen kan zorgen voor smaakverlies.
  • Kruiden met sterke/harde blaadjes zijn het beste om te drogen. Denk hierbij aan laurier, rozemarijn, oregano en tijm.
  • Kruiden met zachte bladeren, zoals basilicum, peterselie, bieslook en munt kan je beter invriezen.

GEDROOGDE KRUIDEN BEWAREN

Bewaar je gedroogde kruiden in een luchtdicht vershoudbakje. Zorg dat het bakje op een koele en donkere plek staat. De kruiden zijn 12 maanden houdbaar. Plak een etiket op het bakje met de naam van het kruid en de datum waarop het in het bakje is gedaan, zo houd je overzicht!

LOCKNLOCK VERSHOUDBAKJES

LocknLock staat voor gemak, slim bewaren en minder verspillen. Dus zoek je een oplossing voor het bewaren van kruiden? Wil je je lunch lekvrij mee kunnen nemen? Of wil je je (koel)kast organiseren? Er is voor iedereen een LocknLock oplossing! Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De vershoudbakjes zijn BPA vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron.

Instagram

☀️ Zomerkorting vanaf 40%!☀️

Of je deze zomer nu gaat picknicken, kamperen, vliegen of dagjes eropuit gaat: het is altijd fijn om wat lekkers mee te nemen! En daar komen onze producten goed van pas. Met de drinkflessen heb je altijd een lekker koel drankje bij de hand. In de snackdoosjes en lunchboxen neem je alles lekvrij mee in je tas. En met de vrolijk gekleurde sets haal je niet alleen de zomer in huis, maar blijft je eten ook langer vers.

👉 Shop alles voor de zomer nu in de Mix&Match bundel met korting vanaf 40% via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #picknick #picknicken #picknicktime #lekkereten #zomer #meenemen #togo #actie #aanbieding #korting #dagjeweg #dagjeuit #eten #snacks #lunch #meenemen #gezellig #genieten #eetsmakelijk #lekkereten #omnomnom #mealprep #mealprepping #verspillingsvrij
...

0 0