kliekjes-bewaren

Kliekjes bewaren: zo doe je dat!

Iedereen kookt wel eens te veel. Je kan bewust grotere porties koken om te bewaren voor een volgende keer (meal preppen), maar het gebeurt ook wel eens dat je onbewust te veel kookt en dan restjes overhoudt. Weggooien is zonde, maar hoe en hoelang kan je restjes en kliekjes bewaren?

HOE KAN JE KLIEKJES HET BESTE BEWAREN?

Kliekjes kan je het beste bewaren in een afgesloten vershoudbakje. Je kunt je restjes het beste in het midden van de koelkast bewaren. Dit is namelijk vaak de koelste plek waardoor je kliekjes het langst goed blijven (Bekijk hier de ideale koelkast indeling). Belangrijk is wel dat je het eten eerst laat afkoelen voordat je het vershoudbakje in de koelkast of vriezer zet, anders kunnen door de hogere temperatuur andere voedingsmiddelen bederven. Je kunt dit proces versnellen door het bakje in een laagje met koud water te zetten. Laat je kliekje niet langer dan 2 uur buiten de koelkast of vriezer staan. Op zoek naar geschikte vershoudbakjes? Bestel de luchtdichte vershoudbakjes van LOCK&LOCK met 10% korting!

HOELANG KAN JE KLIEKJES BEWAREN?

Een kliekje kan je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Daarna is de kans groot dat er schadelijke bacteriën opgroeien waar je ziek van kunt worden. In de vriezer kan je kliekjes maximaal 3 maanden bewaren. Tip: schrijf de datum erop, zodat je zeker weet wanneer je het kliekje in de koelkast of vriezer hebt gezet. Toch is het altijd belangrijk om zelf te beoordelen of het eten echt nog wel houdbaar is. Bij twijfel, kan je het beter weggooien.

HOE KAN JE KLIEKJES HET BESTE OPWARMEN?

Het is belangrijk dat je restjes goed verwarmd en het stomend heet wordt, hierdoor dood je namelijk de bacteriën. Laat het bevroren vershoudbakje uit de vriezer eerst even op temperatuur komen voordat je de deksel eraf haalt. Je kunt je kliekje vervolgens in het vershoudbakje (zonder deksel of met deksel los erop) in de magnetron opwarmen. Laat het vershoudbakje niet te lang achter elkaar in de magnetron staan en schep tussentijds goed om.

Je kunt je kliekje uiteraard ook opwarmen in de pan. Ook hierbij is het belangrijk dat het goed verwarmd wordt en je het blijft omscheppen.

Hou je na het opwarmen nog een restje over? Helaas zit er dan niks anders op dan het weg te gooien, je kan het namelijk niet nog een keer in de koelkast of vriezer bewaren.

DE ONLINE BEWAARWIJZER

Wil je van een specifiek product weten hoelang je het kan bewaren en wat de beste bewaarplek is? Kijk dan in de online bewaarwijzer van het Voedingscentrum.

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LOCK&LOCK lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes zijn BPA-vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron. Ideaal dus om je kliekjes in te bewaren!

Bron: Voedingscentrum

Instagram

✨ Snackinspiratie ✨

Zorg dat je altijd iets lekkers bij de hand hebt met onze vrolijke en lekvrije snackdoosjes!🍓🍏🥚 Perfect voor onderweg, op werk of op school. Altijd vers en altijd lekker!
...

Zin in een makkelijke maaltijd? Ga voor een heerlijke pasta salade!🥗 Vooral tijdens hogere temperaturen zijn dat ideale recepten voor een lekkere, frisse maaltijd. En je kan het gemakkelijk voorbereiden. Dan hoef je `s avonds na een lange werkdag niet nog uitgebreid te koken. En heb je nog wat over? Perfect als lunch voor op werk of school!🎒

De ingrediënten:
- pasta
- (zelfgemaakte) groene pesto
- cherry tomaatjes
- mozzarella bolletjes
- gerookte kipfilet
- pijnboompitjes
- basilicum
- zout en peper

👉 Het recept voor deze lekkere pasta pesto salade vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #watetenwevandaag #pastasalade #smakelijketen #lekkereten #eetsmakelijk #omnomnom #koken #lekkerkoken #makkelijkkoken #makkelijkerecepten #mealprep #mealprepping #mealpreplife #mealpreptime #meenemen #lunch #lekkerlunchen #lunchbox #lunchtrommel #eetsmakelijk #lunchboxinspiratie #verspillingsvrij #restjesopmaken #samentegenvoedselverspilling
...

Hallo heerlijke leftovers!🌟 Of je nu extra kookt om te delen met anderen of je favoriete maaltijd meeneemt voor de lunch, met de Nestopia vershoudbakjes neem je het gemakkelijk mee. De perfect afsluitende bakjes zorgen ervoor dat de inhoud vers blijft en je tas schoon.🎒

Shop de nieuwe collectie via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #leftovers #kliekjes #kliekjesdag #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #nofoodwaste #loveyourleftovers #leftoversforlunch #zerowaste #eatsmarter #helpinghand
...