BPA vrije vershouddozen

BPA vrije vershoudbakjes en drinkflessen van Lock&Lock

Alle vershoudbakjes en drinkflessen van Lock&Lock zijn BPA-vrij en kunnen dus veilig gebruikt worden! De producten zijn gemaakt van PolyPropyleen (PP ) of Copolyester. Deze beide kunststoffen zijn BPA-vrij en bevatten ook geen andere stoffen die bij normaal gebruik schadelijk zijn voor de gezondheid. 

BPA VRIJ: WAT IS DAT?

BPA (Bisfenol A) is een chemische stof die hoofdzakelijk wordt gebruikt voor de productie van Polycarbonaat en epoxyharsen. Deze materialen zijn zeer sterk en hebben daarom weekmakers, zoals BPA, nodig om in vorm te worden aangepast. Polycarbonaat is een harde transparante plastic waarvan onbreekbare flessen/bakjes voor voeding en water worden gemaakt. Daarnaast wordt BPA gebruikt in onder andere coatings aan de binnenkant van voedselverpakkingen van blik of karton, als los laagje op thermisch papier (kassarollen) en in make-up.

De vershoudbakjes en drinkflessen van Lock&Lock zijn gemaakt van Polypropyleen of Copolyester. Deze materialen zijn anders en hebben geen weekmakers nodig. De producten zijn dus vrij van BPA, BPS, BPF, BPAF en diphenyl sulfone.

DE GEVAREN VAN BPA

BPA kan, bijvoorbeeld onder invloed van warmte, terechtkomen in de voedingsmiddelen en zodoende door de mens worden opgenomen. Bloodstelling aan BPA zou schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid doordat het de hormoonhuishouding verstoort. Mogelijk heeft het tevens een negatief effect op de groei en ontwikkeling van het zenuwstelsel.

Er bestaat al lange tijd discussie over de mogelijke gezondheidsrisico’s van BPA. De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA heeft daarom uitgebreid onderzoek gedaan. ESFA concludeert in januari 2015 dat de waardes waarmee Europese inwoners (ongeboren baby’s, kinderen en adolescenten) in aanraking komen beneden de toegestane hoeveelheden blijven. Frankrijk neemt echter geen risico en heeft als enige Europese land BPA in voedselverpakking verboden sinds 2015. Gebruik van BPA in babyflesjes en verpakkingen van babyvoeding is uit voorzorg sinds 2011 wel verboden in geheel Europa. (NVWA, 2011)

Instagram

✨ Snackinspiratie ✨

Zorg dat je altijd iets lekkers bij de hand hebt met onze vrolijke en lekvrije snackdoosjes!🍓🍏🥚 Perfect voor onderweg, op werk of op school. Altijd vers en altijd lekker!
...

Zin in een makkelijke maaltijd? Ga voor een heerlijke pasta salade!🥗 Vooral tijdens hogere temperaturen zijn dat ideale recepten voor een lekkere, frisse maaltijd. En je kan het gemakkelijk voorbereiden. Dan hoef je `s avonds na een lange werkdag niet nog uitgebreid te koken. En heb je nog wat over? Perfect als lunch voor op werk of school!🎒

De ingrediënten:
- pasta
- (zelfgemaakte) groene pesto
- cherry tomaatjes
- mozzarella bolletjes
- gerookte kipfilet
- pijnboompitjes
- basilicum
- zout en peper

👉 Het recept voor deze lekkere pasta pesto salade vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #watetenwevandaag #pastasalade #smakelijketen #lekkereten #eetsmakelijk #omnomnom #koken #lekkerkoken #makkelijkkoken #makkelijkerecepten #mealprep #mealprepping #mealpreplife #mealpreptime #meenemen #lunch #lekkerlunchen #lunchbox #lunchtrommel #eetsmakelijk #lunchboxinspiratie #verspillingsvrij #restjesopmaken #samentegenvoedselverspilling
...

Hallo heerlijke leftovers!🌟 Of je nu extra kookt om te delen met anderen of je favoriete maaltijd meeneemt voor de lunch, met de Nestopia vershoudbakjes neem je het gemakkelijk mee. De perfect afsluitende bakjes zorgen ervoor dat de inhoud vers blijft en je tas schoon.🎒

Shop de nieuwe collectie via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #leftovers #kliekjes #kliekjesdag #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #nofoodwaste #loveyourleftovers #leftoversforlunch #zerowaste #eatsmarter #helpinghand
...