avocado-bewaren

Avocado bewaren: zo doe je dat

De avocado is razend populair. Naast dat het erg voedzaam is, is het ook nog eens veelzijdig. Guacamole, op een crackertje of in een salade… het kan allemaal! Een hele avocado kan je 1 tot 6 dagen bewaren op de fruitschaal. Maar ja, soms heb je aan een halve avocado genoeg. Wat te doen met die andere helft? Houd het goed bewaard en langer vers met LocknLock!

HALVE AVOCADO BEWAREN

Het vers houden van de overgebleven helft is heel simpel. Allereerst is het handig om de helft met pit te bewaren. Gebruik je de andere helft de volgende dag weer? Vul een LocknLock bakje met een laagje water. Leg de snijkant (dus die met pit) naar beneden in het water. Sluit het bakje met de deksel en zet het in de koelkast. Voor gebruik nog even droogdeppen en het smaakt nog steeds heerlijk vers!

Wil je het iets langer bewaren? Bewaar de avocado dan met ui in hetzelfde bakje. Snijd een ui in grote ringen of stukken en leg de avocado hier bovenop. De avocado zal de smaak van de uit niet overnemen! Gooi de ui niet weg, maar gebruik het in hetzelfde gerecht of maak er iets anders lekkers mee. Houd jouw avocado ook langer vers! Bestel de bakjes van LocknLock met 10% korting!

GESNEDEN AVOCADO BEWAREN

Natuurlijk kan je de avocado ook vast helemaal snijden. De gesneden blokjes kan je bewaren in een luchtdicht bakje. Zorg ervoor dat je bakje zo nauw mogelijk aansluit, zodat er zo min mogelijk lucht overblijft. Om eventuele verkleuringen te voorkomen, kan je de blokjes besprenkelen met citroensap. Het kan gebeuren dat je avocado hier naar gaat smaken, dus houdt hier rekening mee.

AVOCADO INVRIEZEN

Heb je voorlopig genoeg avocado? Dan kan je het ook nog invriezen! Zo blijft het 8 tot 12 maanden houdbaar. Snijd de avocado in blokjes of prak het tot een guacamole. Pak een passend LocknLock bakje, plak er een etiket en schrijf hier de datum op.

LOCKNLOCK VERSHOUDBAKJES

LocknLock staat voor gemak, slim bewaren en minder verspillen. Dus zoek je een oplossing voor het bewaren van avocado? Wil je je lunch lekvrij mee kunnen nemen? Of wil je je (koel)kast organiseren? Er is voor iedereen een LocknLock oplossing! Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LocknLock lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De vershoudbakjes zijn bovendien BPA vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron.

Instagram

☀️ Zomerkorting vanaf 40%!☀️

Of je deze zomer nu gaat picknicken, kamperen, vliegen of dagjes eropuit gaat: het is altijd fijn om wat lekkers mee te nemen! En daar komen onze producten goed van pas. Met de drinkflessen heb je altijd een lekker koel drankje bij de hand. In de snackdoosjes en lunchboxen neem je alles lekvrij mee in je tas. En met de vrolijk gekleurde sets haal je niet alleen de zomer in huis, maar blijft je eten ook langer vers.

👉 Shop alles voor de zomer nu in de Mix&Match bundel met korting vanaf 40% via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #picknick #picknicken #picknicktime #lekkereten #zomer #meenemen #togo #actie #aanbieding #korting #dagjeweg #dagjeuit #eten #snacks #lunch #meenemen #gezellig #genieten #eetsmakelijk #lekkereten #omnomnom #mealprep #mealprepping #verspillingsvrij
...

0 0