Asperges bewaren

Asperges bewaren: zo doe je dat!

Het aspergeseizoen is weer begonnen! Groene asperges zijn natuurlijk het hele jaar bij de meeste supermarkten te koop, maar ook de witte asperges zijn weer verkrijgbaar. Voor asperges geldt: hoe verser, hoe lekkerder, hoe beter! Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je wat asperges overhoudt. Hoe kun je asperges dan het beste bewaren?

ASPERGES BEWAREN IN DE KOELKAST

Witte asperges (ongeschild) kun je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig. Groene en paarse asperges kun je in een open plastic zak in de koelkast bewaren. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

Ook gekookte asperges kun je in de koelkast bewaren. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier kan je ze 1 dag bewaren. Daarbij is het wel belangrijk dat het kookvocht goed is afgekoeld, voordat je het bakje in de koelkast zet.

ASPERGES INVRIEZEN

Als je de asperges langer wilt bewaren, kun je ze ook invriezen. Schil de asperges en snij de onderkant van de steel af. Bewaar ze in een vershoudbakje in de vriezer. Zo kun je ze 4 tot 6 maanden bewaren. Wanneer je de asperges wilt gaan gebruiken, hoef je ze niet te ontdooien maar kan je ze meteen in een pan met ruim kokend water doen. Ook de schillen kun je invriezen om later bijvoorbeeld een aspergesoep of -saus van te maken. Op zoek naar een geschikt vershoudbakje? Bestel de luchtdichte bakjes van LOCK&LOCK met 5% korting!

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LOCK&LOCK lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes zijn BPA-vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron. Bovendien nemen de bakjes geen luchtjes aan, ideaal dus om je asperges in te bewaren!

RECEPTEN MET ASPERGES

Bij iedereen is de klassieke variant wel bekend: krieltjes, ham, gekookt eitje en botersaus. Hou je nog wat asperges over en/of ben je op zoek naar variatie? Hieronder vind je een aantal lekkere recepten met witte asperges!

Aspergesoep

Soep is natuurlijk altijd een perfect gerecht voor restjes. De schillen van asperges zijn heel geschikt om soep mee te maken! Maak bijvoorbeeld deze romige aspergesoep van Francesca Kookt.

Pasta met asperges en spek

Asperges zijn ook geschikt voor een lekkere pasta. Maak bijvoorbeeld dit pasta recept van Lekker&Simpel met spek, bosui en natuurlijk witte asperges. Staat zó op tafel!

Witte aspergequiche met ham

Asperges op de traditionele manier, maar dan verpakt in een quiche. Superlekker en ook nog eens geschikt als lunch voor de volgende dag. Maak bijvoorbeeld deze aspergequiche van OhMyFoodness.

Instagram

✨ NIEUW! ✨

Deze nieuwe drinkflessen in vrolijke kleuren zijn praktisch in gebruik, lekken niet in je tas en kun je keer op keer weer vullen. Handig voor je portemonnee én het milieu!🌎🌷🍀

Shop de nieuwe waterflessen via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #waterfles #drinkfles #water #waterdrinken #waterdrinkenisgezond #watermeteensmaakje #duurzaam #duurzaamheid #duurzaamleven #nowaste #verspillingsvrij #helpinghand
...

✨ NIEUW! ✨

Neem je ontbijt, lunch, snacks én drinken lekvrij mee in deze nieuwe producten in vrolijke pastelkleuren!🤩 Combineer je boterham met snacks in een van de lunchboxen of neem een frisse salade mee in de salade lunchbox met tray.🥪🥗 Yoghurt voor het ontbijt gaat gemakkelijk mee in de yoghurtbeker en een verfrissend drankje in je drinkfles. Zo ben je helemaal klaar voor school, werk of een dagje uit!🎒

Shop de nieuwe collectie via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #nieuw #backtoschool #backtowork #school #weernaarschool #naarschool #lunchbox #lunchtrommel #broodtrommel #watetenwevandaag #lekkerlunchen #lekkereten #genieten #eetsmakelijk #omnomnom #yummy #lunchboxinspiratie #mealprep #mealprepping #mealpreplife #lunchboxideas #lunchboxinspiration #helpinghand #eatsmarter
...

Elke dag wat anders in je broodtrommel!😋 Op zoek naar een beetje afwisseling voor in je eigen broodtrommel of die van je kids?🎒 Wat dacht je van een groenteomelet?🍳 Of een mini-quiche?🥧

Laat je inspireren door onze broodtrommel ideeën via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #nieuw #backtoschool #backtowork #school #weernaarschool #naarschool #lunchbox #lunchtrommel #broodtrommel #watetenwevandaag #lekkerlunchen #lekkereten #genieten #eetsmakelijk #omnomnom #yummy #lunchboxinspiratie #mealprep #mealprepping #mealpreplife #lunchboxideas #lunchboxinspiration #helpinghand #eatsmarter
...