mealprep-recept-burritos

Mealprep recept | Kipburrito’s

Na het thuiskomen van een drukke dag kan je zó aan tafel met dit kipburrito’s mealprep recept! Ben je nog niet zo bekend met mealpreppen? Dan is dit het ideale recept om mee te beginnen. Je kunt de vulling namelijk van tevoren preppen, waardoor je op de dag zelf alleen de tortilla’s en de vulling nog maar hoeft op te warmen. Makkelijk te maken en met de vulling kan je eindeloos variëren! Lees het recept hieronder. 

MEALPREP RECEPT KIPBURRITO’S

4 personen

Ingrediënten:

  • 2 tomaten
  • ½ groene peper
  • paar takjes verse koriander
  • ½ ui
  • ½ citroen
  • 4 kipfilets
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • olie
  • 400g kidneybonen
  • 4 tortilla’s

MEALPREPPEN:

  1. Snijd de tomaten, peper en koriander in kleine stukjes en snipper de ui. Pers de citroen uit, meng door de groenten en doe alle groenten samen in een vershoudbakje. 
  2. Snijd de kip in stukjes en kruid met komijnzaad, korianderzaad, peper en zout en bak in de olie tot de kip gaar is. Laat afkoelen en doe in een vershoudbakje. 
  3. Laat de bonen uitlekken en bewaar bij de kipstukjes of apart in een vershoudbakje. 

BEWAREN:

Bewaar de tomatensalsa, kipstukjes en bonen in vershoudbakjes in de koelkast. Op deze manier kan je het 2 dagen in de koelkast bewaren. 

BEREIDEN:

  1. Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  2. Verwarm de kipstukjes en de kidneybonen. Kan in een pan of in het vershoudbakje in de magnetron. Verwijder wel het deksel van het bakje bij het opwarmen in de magnetron! 
  3. En zet alles – vergeet niet de tomatensalsa uit de koelkast – op tafel. Iedereen kan nu zelf zijn tortilla vullen. Eet smakelijk! 

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Voor het mealpreppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat mealpreppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. En de bakjes zijn geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser! 

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

💡 Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

💡Asperge liefhebbers opgelet💡

Het aspergeseizoen is weer begonnen! 🎉 Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

👉 Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

👉 Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

👉 Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!🧀 Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.🤔 Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

🧑‍🌾 Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

👉 Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!🧀✨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...