gemarineerde-kipsate

Mealprep recept | Gemarineerde kipsaté

Gemarineerde kipsaté is een perfect recept om van te voren te preppen. Hoe langer je de kipdijfilet namelijk marineert, hoe intenser de smaak. En marineren met de vershoudbakjes van LOCK&LOCK is simpel: snijd het vlees in stukjes, doe de (zelfgemaakte) marinade erbij en zet in de koelkast. Omscheppen hoeft niet: draai gewoon af en toe het bakje om. Schudden mag ook, de bakjes zijn 100% lekvrij!

MEALPREP RECEPT GEMARINEERDE KIPSATÉ

~ 8 saté stokjes

Ingrediënten

  • 400 gr kipdijfilet
  • een halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 el sojasaus
  • 1 el olie
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

MEALPREPPEN:

  1. Snijd de kipdijfilet in even grote stukjes
  2. Snipper de ui en pers het teentje knoflook
  3. Rasp de gember
  4. Marineer de kipdijfilet met de ui, knoflook, gember, kerriepoeder, sojasaus, olie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

BEWAREN:

Bewaar de gemarineerde kipdijfilet stukjes in een vershoudbakje. Zet in de koelkast en draai het bakje af en toe om of schud door elkaar. Laat de kipfilet minimaal 1 uur, maar het liefst langer, in de marinade. De gemarineerde kipfilet kan je op deze manier maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

BEREIDEN:

  1. Haal het vershoudbakje uit de koelkast en zet op tafel.
  2. Grillen op de gourmetplaat!

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Afhankelijk van wat je gaat preppen, heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. Liefst soortgelijke bakjes zodat je ze in de (koel)kast of vriezer makkelijk kunt stapelen. Investeer eenmalig in kwaliteit, het gaat je veel plezier en gemak opleveren! De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat meal preppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast.

Instagram

Op en top Nederlands: kaas!🧀 Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.🤔 Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

🧑‍🌾 Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

👉 Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!🧀✨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...

🧀✨ Genoten van een heerlijke borrel met zachte kaasjes afgelopen weekend? Misschien heb je dan nu nog wel wat restjes in de koelkast liggen. Maar hoe bewaar je die zachte kaas nu het beste?

👉 Over het algemeen geldt: hoe zachter de kaas, hoe korter de houdbaarheid. Camembert, mozzarella en andere zachte kaassoorten kunnen zo`n 1 tot 2 weken bewaard worden in de originele verpakking.

💡 Tip: Als je na het borrelen nog een stukje overhoudt, bewaar dit dan in een luchtdicht vershoudbakje. Ons ronde vershoudbakje is bijvoorbeeld perfect voor een stuk camembert. En het botervlootje is ideaal voor een punt zachte kaas. Met de extra tray in de deksel is het een ideaal bakje voor het bewaren én serveren van kaasjes.

❄️ Zorg ervoor dat zachte kaasjes bij een lagere temperatuur worden bewaard, bij voorkeur hoog in de koelkast.

Geniet langer van die verrukkelijke zachte kaasjes met deze handige bewaartips! Meer tips over hoe je kaas kan bewaren lees je via de link in de bio.

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #kaasplank #kaasje #borrelplank #borrelmoment #borrelen #borrelplankje #borrelhapjes #lekker #genieten #bewaren #watetenwevandaag #cheeselover #omnomnom #nowaste #etengooijenietweg #verspillingsvrij #restjesopmaken #tipvandedag
...

Hoe eet jij je Paasbrood?🐰🍞

Paasbrood mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het Paasweekend! Maar de manieren van eten verschillen nogal, wat is jouw favoriete manier?

➡️ Met of zonder boter?
➡️ Laat je de spijs in het midden of smeer je het uit?
➡️ Of heb je een unieke twist?

Laat het weten in de comments, wij zijn benieuwd!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #paasontbijt #paasbrunch
#paasweekend #vrolijkpasen #paasdagen #pasen #paasbrood
#ontbijt #lekkereten #watetenwevandaag #omnomnom
#eetsmakelijk #durftevragen #verspillingsvrij
#samentegenvoedselverspilling #opgeruimdstaatnetjes
...