Mealpreppen

Mealprep recept | Gravad Lachs

Gravad Lachs is een ideaal voorgerecht om te meal preppen voor kerst. Je moet het een aantal dagen van tevoren maken, dus heb je erop de dag zelf weinig omkijken naar en kun je lekker genieten van je gezelschap. Bekijk het heerlijke recept van Gravad Lachs (ook wel ‘begraven zalm’) van kok Sil Peppelenbosch.

MEALPREP RECEPT GRAVAD LACHS

4 personen

Ingrediënten:

Voor de gravad lachs:

  • 400 g zalmmoot zonder vet
  • 1 bosje verse dille
  • 50 g bruine suiker
  • 1 tl verse peper
  • citroensap van 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 25 ml whisky (kan ook zonder)
  • 1 el zout
  • 1 el mosterd
gravad-lachs

Voor de zoetzure venkel:

  • 1 el kerriepoeder
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 1 bol venkel
  • 50 gr bruine suiker
  • 100 ml water

Voor de toast:

  • Halfje zuurdesembrood, gesneden
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Voor de dressing:

  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 100 ml olie
  • 1 el witte wijnazijn
  • rucola en zeekraal (ter garnering)

MEALPREPPEN:

Voor de gravad lachs:

  1. Verwijder eventuele graatjes uit de zalm.
  2. Meng de rest van de ingrediënten voor de marinade met de staafmixer en snijd de dille fijn. Bewaar een handje dille voor de dressing.
  3. Schenk eerst een laagje marinade in een vershoudbakje, dan de zalm en daarop weer marinade.

Voor de venkel:

  1. Snijd de venkel in de lengte in dunne plakjes en bewaar in een vershoudbakje.
  2. Doe de witte wijnazijn, kerriepoeder, suiker en water op de venkel en zorg dat die goed onder het vocht staat.

Voor de toast:

  1. Leg de boterhammen naast elkaar op een bakplaat, bestrijk met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  2. Bak ze 6 tot 8 minuten op 180°C in de oven, draai ze regelmatig om. Laat afkoelen en bewaar ze in een vershouddoos.

Voor de dressing:

  1. Meng de mosterd, honing en azijn en schenk de olie erbij terwijl je met een garde klopt.
  2. Doe de fijngesneden dille erdoor en bewaar in een vershoudbakje.

BEWAREN:

Bewaar de zalm, venkel en dressing in de vershoudbakjes in de koelkast. Op deze manier kan je het een aantal dagen bewaren en kunnen de smaken goed intrekken.

BEREIDEN:

Dit feestelijke voorgerecht is nu supersnel klaar, alleen nog dit:

  1. Snijd de zalm in dunne plakken.
  2. Leg 2 plakken toast op een bord.
  3. Leg hier een beetje rucola, zeekraal en venkel op.
  4. Leg hier de zalm op en leper er 2 eetlepels dressing over.

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Voor het mealpreppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat mealpreppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. En de bakjes zijn geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser! 

Volg ons

Instagram

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Menu