mealprep-recept-marinades

Mealprep recept | 3x marinades

Hou jij ook zo van gourmetten? Gezellig met z’n alle lekker lang tafelen en niemand die lang in de keuken hoeft te staan! Het fijne van gourmetten is namelijk dat je veel van te voren kunt preppen zodat je de avond zelf meer tijd met familie en vrienden door kan brengen. Wij geven je 3 tips voor lekkere marinades voor bij het gourmetten. Van te voren alles marineren zorgt voor intense smaken en maakt een simpel stukje vlees, vis en/of groente veel lekkerder. En ideaal: dankzij het mooie design van onze Modular vershoudbakjes kunnen de bakjes vanuit de koelkast zó tafel tijdens het gourmetten.

MARINADES VOOR BIJ HET GOURMETTEN

1. MARINADE SOJASAUS & GEMBER

Een lekkere marinade voor saté! Geschikt voor 8 satéstokjes.

Ingrediënten

  • 400g kippendijfilet
  • halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 et sojasaus
  • 1 et olie
  • 1 et citroensap
  • peper en zout

MEALPREPPEN:

  1. Snijd de kippendijfilet in even grote stukjes.
  2. Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit.
  3. Rasp de gember.
  4. Marineer de kipfilet in een marinade van de ui, knoflook, gember, kerriepoeder, sojasaus, olie en citroensap. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

BEWAREN:

Doe de marinade en de stukjes kip in een vershoudbakje. Omscheppen hoeft niet: draai gewoon af en toe het bakje om. Schudden mag ook, de bakjes zijn 100% lekvrij! Laat de kipfilet minimaal 1 uur, maar het liefst langer in de marinade. De gemarineerde kipfilet kan je op deze manier maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

BEREIDEN:

  1. Haal het vershoudbakje uit de koelkast en zet op tafel.
  2. Grillen op de gourmetplaat!

Tip: lekker met satésaus, stokbrood en/of kroepoek!

2. MARINADE HONING, MOSTERD EN TIJM

Lekker bij vlees of kip!

Ingrediënten

  • 100ml olijfolie
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 2 el tijmblaadjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • rasp van 1/2 sinaasappel
  • 2 el sinaasappelsap

MEALPREPPEN:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade tot één geheel.
  2. Snijd (indien nodig) het vlees/kip naar keuze in kleine gourmet stukjes
  3. Zorg ervoor dat je vlees/kip drooggedept is met bijv. een stukje keukenpapier.
  4. De marinade moet minimaal 1 uur van te voren intrekken, maar het beste is om dit een dag van te voren al te doen. Hoe langer het vlees marineert, hoe beter de smaken kunnen intrekken.

BEWAREN:

Je kunt de marinade maximaal 2 dagen afgesloten in een vershoudbakje in de koelkast bewaren!

BEREIDEN:

  1. Haal het vershoudbakje uit de koelkast en zet op tafel.
  2. Grillen op de gourmetplaat!

3. MARINADE RODE PEPER, OLIJFOLIE EN PETERSELIE

Perfect voor biefstuk of vis!

Ingrediënten

  • 100ml olijfolie
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (verwijder de pitjes als het niet te pittig moet worden)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 klein bosje peterselie, grofgehakt
  • peper en zout

MEALPREPPEN:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade tot één geheel.
  2. Snijd (indien nodig) het vlees/vis in kleine gourmet stukjes.
  3. Gebruik de helft van de marinade om het vlees/vis minimaal 1 uur (het liefst langer) van te voren in te marineren.

BEWAREN:

Het gemarineerde vlees kan je in een vershoudbakje maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

BEREIDEN:

De andere helft van de marinade zet je op tafel. Wanneer je het vlees of de vis op de gourmetplaat hebt gegrild, doe je er nog een beetje marinade overheen.

TIP VOOR ALS NIET ALLES OPGAAT!

Hou je nog wat over van het gourmetten? Dan kan de deksel weer op de vershoudbakjes en kan het zo terug de koelkast of vriezer in!


LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Ga je eten van te voren bereiden? Dan heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. Investeer eenmalig in kwaliteit, het gaat je plezier en gemak opleveren! De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in de koelkast.

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

💡 Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

💡Asperge liefhebbers opgelet💡

Het aspergeseizoen is weer begonnen! 🎉 Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

👉 Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

👉 Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

👉 Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!🧀 Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.🤔 Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

🧑‍🌾 Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

👉 Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!🧀✨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...