Hou jij ook zo van gourmetten? Gezellig met z’n alle lekker lang tafelen en niemand die lang in de keuken hoeft te staan! Het fijne van gourmetten is namelijk dat je veel van te voren kunt preppen zodat je de avond zelf meer tijd met familie en vrienden door kan brengen. Wij geven je 3 tips voor lekkere marinades voor bij het gourmetten. Van te voren alles marineren zorgt voor intense smaken en maakt een simpel stukje vlees, vis en/of groente veel lekkerder. En ideaal: dankzij het mooie design van onze Modular vershoudbakjes kunnen de bakjes vanuit de koelkast zó tafel tijdens het gourmetten.
MARINADES VOOR BIJ HET GOURMETTEN
1. MARINADE SOJASAUS & GEMBER
Een lekkere marinade voor saté! Geschikt voor 8 satéstokjes.
Ingrediënten
- 400g kippendijfilet
- halve ui
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember
- 1 tl kerriepoeder
- 2 et sojasaus
- 1 et olie
- 1 et citroensap
- peper en zout
MEALPREPPEN:
- Snijd de kippendijfilet in even grote stukjes.
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit.
- Rasp de gember.
- Marineer de kipfilet in een marinade van de ui, knoflook, gember, kerriepoeder, sojasaus, olie en citroensap. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
BEWAREN:
Doe de marinade en de stukjes kip in een vershoudbakje. Omscheppen hoeft niet: draai gewoon af en toe het bakje om. Schudden mag ook, de bakjes zijn 100% lekvrij! Laat de kipfilet minimaal 1 uur, maar het liefst langer in de marinade. De gemarineerde kipfilet kan je op deze manier maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
BEREIDEN:
- Haal het vershoudbakje uit de koelkast en zet op tafel.
- Grillen op de gourmetplaat!
Tip: lekker met satésaus, stokbrood en/of kroepoek!
2. MARINADE HONING, MOSTERD EN TIJM
Lekker bij vlees of kip!
Ingrediënten
- 100ml olijfolie
- 2 el grove mosterd
- 1 el honing
- 2 el tijmblaadjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- rasp van 1/2 sinaasappel
- 2 el sinaasappelsap
MEALPREPPEN:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade tot één geheel.
- Snijd (indien nodig) het vlees/kip naar keuze in kleine gourmet stukjes
- Zorg ervoor dat je vlees/kip drooggedept is met bijv. een stukje keukenpapier.
- De marinade moet minimaal 1 uur van te voren intrekken, maar het beste is om dit een dag van te voren al te doen. Hoe langer het vlees marineert, hoe beter de smaken kunnen intrekken.
BEWAREN:
Je kunt de marinade maximaal 2 dagen afgesloten in een vershoudbakje in de koelkast bewaren!
BEREIDEN:
- Haal het vershoudbakje uit de koelkast en zet op tafel.
- Grillen op de gourmetplaat!
3. MARINADE RODE PEPER, OLIJFOLIE EN PETERSELIE
Perfect voor biefstuk of vis!
Ingrediënten
- 100ml olijfolie
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (verwijder de pitjes als het niet te pittig moet worden)
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 klein bosje peterselie, grofgehakt
- peper en zout
MEALPREPPEN:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade tot één geheel.
- Snijd (indien nodig) het vlees/vis in kleine gourmet stukjes.
- Gebruik de helft van de marinade om het vlees/vis minimaal 1 uur (het liefst langer) van te voren in te marineren.
BEWAREN:
Het gemarineerde vlees kan je in een vershoudbakje maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
BEREIDEN:
De andere helft van de marinade zet je op tafel. Wanneer je het vlees of de vis op de gourmetplaat hebt gegrild, doe je er nog een beetje marinade overheen.
TIP VOOR ALS NIET ALLES OPGAAT!
Hou je nog wat over van het gourmetten? Dan kan de deksel weer op de vershoudbakjes en kan het zo terug de koelkast of vriezer in!
LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES
Ga je eten van te voren bereiden? Dan heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. Investeer eenmalig in kwaliteit, het gaat je plezier en gemak opleveren! De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in de koelkast.
-
Modular vershouddoos 1500 mlProduct in de uitverkoop€8.95
-
Modular vershouddoos 600 ml vierkantProduct in de uitverkoop€5.50
-
Modular vershouddoos 1000 ml vierkantProduct in de uitverkoop€7.50