Voorraadkast organiseren

De voorraadkast organiseren: zo doe je dat!

Heb jij ook een rommelige voorraad- of keukenkast vol met spullen en (open) verpakkingen? Wil je meer overzicht creëren maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij geven je tips voor het organiseren van je voorraadkast!

STAP 1: HAAL ALLES UIT JE VOORRAADKAST

Je kunt je voorraadkast het beste organiseren door eerst alles uit de kast halen. Dit zorgt misschien voor een nog grotere troep en chaos, maar op die manier kan je de kast straks beter inrichten. Zo zie je bovendien meteen hoeveel en wat er eigenlijk allemaal in de kast ligt.

Alles wat over de datum is kan je uiteraard meteen weggooien. Eten dat nog goed is maar waarvan je al weet dat je het niet meer gaat gebruiken, zet je ook apart. Wellicht dat je de buren, vrienden of de voedselbank er nog blij mee kan maken.

STAP 2: INVESTEER IN GOEDE VERSHOUDBAKJES

Door het gebruik van transparante vershoudbakjes creëer je overzicht en eenheid in je voorraadkast. Je hoeft niet meer te zoeken naar producten én je weet precies hoeveel voorraad je nog hebt. Daarnaast blijft het voedsel langer vers en krijg je geen rommel van open, half lege zakjes of doosjes.

Kies bijvoorbeeld voor de ronde Twist vershoudbakjes van Lock&Lock. De draaidop sluit dankzij de siliconenring perfect af en houdt alles vers. Bovendien zijn de bakjes op elkaar stapelbaar en transparant waardoor je in één oogopslag kan zien wat er in zit. Ideaal voor in de voorraadkast!

STAP 3: CREËER OVERZICHT

Bij het inrichten/indelen van de voorraadkast kun je het beste alle spullen verdelen in categorieën (kruiden, ontbijt, pasta etc.) Geef elke categorie een logische plek en berg dan in één keer alles op de juiste plek op. Zet de producten die je vaker gebruikt vooraan en houdt rekening met de houdbaarheidsdatum. Producten die eerder in je kast zijn gekomen, moeten er ook als eerste uit.

Daarnaast zorgen stickers voor nog meer overzicht. Zet op het label wat er in de bak zit en je hoeft nooit meer te zoeken naar het product dat je nodig heb.

STAP 4: JE VOORRAADKAST OPGERUIMD HOUDEN

En dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat de voorraadkast ook opgeruimd blijft. Na het boodschappen doen is het een kwestie van alles netjes opbergen op de juiste plek. En dat wordt dankzij een georganiseerde voorraadkast een stuk makkelijker! Door een vaste plek in de kast en de labels is het bovendien voor iedereen in het huis duidelijk waar alles ligt en voorkom je dat je iets kwijt bent omdat het verplaatst is.

Daarnaast kan je door de transparante vershoudbakjes ook makkelijker de voorraad in de gaten houden. Je kunt een lijstje bijhouden van producten die bijna op zijn en ervoor zorgen dat de voorraadkast op tijd bijgevuld wordt. Zo voorkom je dat je tijdens het koken erachter komt dat je een bepaald product niet meer hebt!

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Lock&Lock staat voor gemak, slim bewaren en minder verspillen. Dus zoek je een oplossing voor het organiseren van je voorraadkast? Wil je je lunch lekvrij meenemen? Of wil je leftovers bewaren? Er is voor iedereen een Lock&Lock oplossing! Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

💡 Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

💡Asperge liefhebbers opgelet💡

Het aspergeseizoen is weer begonnen! 🎉 Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

👉 Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

👉 Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

👉 Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!🧀 Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.🤔 Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

🧑‍🌾 Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

👉 Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!🧀✨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...