Voorraadkast organiseren

De voorraadkast organiseren: zo doe je dat!

Heb jij ook een rommelige voorraad- of keukenkast vol met spullen en (open) verpakkingen? Wil je meer overzicht creëren maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij geven je tips voor het organiseren van je voorraadkast!

STAP 1: HAAL ALLES UIT DE KAST

Je kunt je voorraadkast het beste organiseren door eerst alles uit de kast halen. Dit zorgt misschien voor een nog grotere troep en chaos, maar op die manier kan je de kast straks beter inrichten. Zo zie je bovendien meteen hoeveel en wat er eigenlijk allemaal in de kast ligt.

Alles wat over de datum is kan je uiteraard meteen weggooien. Eten dat nog goed is maar waarvan je al weet dat je het niet meer gaat gebruiken, zet je ook apart. Wellicht dat je de buren, vrienden of de voedselbank er nog blij mee kan maken.

STAP 2: INVESTEER IN GOEDE VERSHOUDBAKJES

oor het gebruik van transparante vershoudbakjes creëer je overzicht en eenheid in je voorraadkast. Je hoeft niet meer te zoeken naar producten én je weet precies hoeveel voorraad je nog hebt. Daarnaast blijft het voedsel langer vers en krijg je geen rommel van open, half lege zakjes of doosjes.

Kies bijvoorbeeld voor de ronde Twist vershoudbakjes van LOCK&LOCK. De draaidop sluit dankzij de siliconenring perfect af en houdt alles vers. Bovendien zijn de bakjes op elkaar stapelbaar en transparant waardoor je in één oogopslag kan zien wat er in zit. Of kies voor de luxere Modular vershoudbakjes, gemaakt van Tritan™, dus transparant als glas. Dankzij de opstaande dekselrand kun je deze vershoudbakjes stapelen en pakken zónder dat ze van elkaar afschuiven. Ideaal voor in de voorraadkast! Bestel de bakjes met 5% korting.

STAP 3: CREËER OVERZICHT

Bij het inrichten/indelen van de voorraadkast kun je het beste alle spullen verdelen in categorieën (kruiden, ontbijt, pasta etc.) Geef elke categorie een logische plek en berg dan in één keer alles op de juiste plek op. Zet de producten die je vaker gebruikt vooraan en houdt rekening met de houdbaarheidsdatum. Producten die eerder in je kast zijn gekomen, moeten er ook als eerste uit.

Daarnaast zorgen stickers voor nog meer overzicht. Zet op het label wat er in de bak zit en je hoeft nooit meer te zoeken naar het product dat je nodig heb.

STAP 4: OPGERUIMD HOUDEN

En dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat de voorraadkast ook opgeruimd blijft. Na het boodschappen doen is het een kwestie van alles netjes opbergen op de juiste plek. En dat wordt dankzij een georganiseerde voorraadkast een stuk makkelijker! Door een vaste plek in de kast en de labels is het bovendien voor iedereen in het huis duidelijk waar alles ligt en voorkom je dat je iets kwijt bent omdat het verplaatst is.

Daarnaast kan je door de transparante vershoudbakjes ook makkelijker de voorraad in de gaten houden. Je kunt een lijstje bijhouden van producten die bijna op zijn en ervoor zorgen dat de voorraadkast op tijd bijgevuld wordt. Zo voorkom je dat je tijdens het koken erachter komt dat je een bepaald product niet meer hebt!

Instagram

✨ NIEUW! ✨

Deze nieuwe drinkflessen in vrolijke kleuren zijn praktisch in gebruik, lekken niet in je tas en kun je keer op keer weer vullen. Handig voor je portemonnee én het milieu!🌎🌷🍀

Shop de nieuwe waterflessen via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #waterfles #drinkfles #water #waterdrinken #waterdrinkenisgezond #watermeteensmaakje #duurzaam #duurzaamheid #duurzaamleven #nowaste #verspillingsvrij #helpinghand
...

✨ NIEUW! ✨

Neem je ontbijt, lunch, snacks én drinken lekvrij mee in deze nieuwe producten in vrolijke pastelkleuren!🤩 Combineer je boterham met snacks in een van de lunchboxen of neem een frisse salade mee in de salade lunchbox met tray.🥪🥗 Yoghurt voor het ontbijt gaat gemakkelijk mee in de yoghurtbeker en een verfrissend drankje in je drinkfles. Zo ben je helemaal klaar voor school, werk of een dagje uit!🎒

Shop de nieuwe collectie via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #nieuw #backtoschool #backtowork #school #weernaarschool #naarschool #lunchbox #lunchtrommel #broodtrommel #watetenwevandaag #lekkerlunchen #lekkereten #genieten #eetsmakelijk #omnomnom #yummy #lunchboxinspiratie #mealprep #mealprepping #mealpreplife #lunchboxideas #lunchboxinspiration #helpinghand #eatsmarter
...

Elke dag wat anders in je broodtrommel!😋 Op zoek naar een beetje afwisseling voor in je eigen broodtrommel of die van je kids?🎒 Wat dacht je van een groenteomelet?🍳 Of een mini-quiche?🥧

Laat je inspireren door onze broodtrommel ideeën via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #nieuw #backtoschool #backtowork #school #weernaarschool #naarschool #lunchbox #lunchtrommel #broodtrommel #watetenwevandaag #lekkerlunchen #lekkereten #genieten #eetsmakelijk #omnomnom #yummy #lunchboxinspiratie #mealprep #mealprepping #mealpreplife #lunchboxideas #lunchboxinspiration #helpinghand #eatsmarter
...