Kaas-bewaren

Actie: 35% korting op de salade lunchboxen! Shop >

Kaas bewaren: zo doe je dat!

Een op en top Nederlands lekkernij, Edammer of Goudse kaas. Lekker voor op brood of bij de borrel. In jouw koelkast is altijd wel kaas te vinden. Zo’n groot stuk kaas is heerlijk, maar kaas bewaren kan wel eens lastig zijn. Verpak je hem niet goed dan droogt hij uit, maar verpak je hem té goed dan is hij minder lang houdbaar. Gelukkig zijn er allerlei oplossingen waarmee je er voor kunt zorgen dat je jouw kazen veel langer kunt bewaren! Hier volgen enkele praktische tips.

1. KAAS BEWAREN IN VETVRIJ KAASPAPIER

Koop je je kaas bij de kaasboer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee om de kaas in te bewaren. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

2. BEWAAR DE KAAS (MET PAPIER) IN EEN LUCHTDICHTE VERSHOUDDOOS

In de kaasdoos van LOCK&LOCK kan je je kaas luchtdicht bewaren! Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LOCK&LOCK lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes zijn BPA-vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron. Bovendien nemen de bakjes geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas te bewaren. In de speciale kaasdoos zit ook een vochtrooster zodat de kaas niet in het vocht komt te liggen en je het nog beter kan bewaren. Bestel de kaasdoos met 10% korting!

3. KAAS BEWAREN IN DE GROENTELADE VAN JE KOELKAST OF IN DE KELDER

Waarom de groentelade? Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Let op de vochtigheidsgraad van je koelkast. Hij moet goed koelen en geen ijsvorming hebben. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 12 tot 15 graden. Een kelder is daarom ook een goede plek, mits het geen vochtige kelder is. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zul je zien dat de smaak flink achteruit gaat. Bewaar zachte kaas altijd in de koelkast.

Uitzondering: Let er bij verse kaas, blauwschimmelkaas en sterk gerijpte kaas op dat je deze juist hoog in de koelkast bewaart. Deze kazen kunnen namelijk beter bewaard worden bij een lagere temperatuur dan andere kazen.

4. HAAL DE KAAS EEN HALF UUR VOOR HET ETEN UIT DE KOELKAST

Op deze manier kan de smaak van de kaas beter tot zijn recht komen. Alle smaakstoffen komen dan langzaam vrij. Probeer de kaas daarom niet te vaak uit de koelkast te halen.

5. RAAK ENKEL DE KORST AAN BIJ HET SNIJDEN

Probeer zoveel mogelijk alleen de korst van de kaas aan te raken. Overal waar je vingers op hebben gezeten, kan sneller schimmelvorming ontstaan. Laat daarom ook zoveel mogelijk de korst van de kaas eromheen zitten.

6. SCHIMMEL? SNIJD DIT ER GEWOON VANAF

Schimmels op kaas zijn geheel ongevaarlijk en horen er ook gewoon bij. Daarnaast zit de schimmel alleen aan het oppervlak. Vind je het heel vervelend? Snijd het stukje er af, maak de vershouddoos schoon en bewaar de kaas in schoon vetvrij kaaspapier en een schone vershouddoos.

(Harde) kaas bewaren in een vershouddoos met vetvrij kaaspapier garandeert ongeveer een houdbaarheid van maximaal 4 weken. Zachte kaas kun je beter niet langer dan een week bewaren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Volg ons

Instagram
Menu