gember-bewaren

Gember bewaren: zo doe je dat!

Gember is niet alleen een echte smaakmaker, maar ook heel gezond. Oftewel, zonde om weg te gooien! Toch gebeurt dit regelmatig omdat in recepten vaak maar een klein stukje gember nodig is. Hoe moet je gember bewaren om ervoor te zorgen dat het langer goed blijft? Dit zijn de manieren:

GEMBER BEWAREN IN DE KOELKAST

Veel mensen bewaren gember gewoon op de fruitschaal. Dit is niet verkeerd, maar in de koelkast gaat de gember langer mee. Wikkel de gember in een stuk keukenpapier en doe in een afgeslotenΒ vershoudbakje. Zet het bakje vervolgens in de groentelade van de koelkast. Hierdoor blijft de gember Β± 3 weken lang houdbaar! Op zoek naar een geschikt vershoudbakje? Bestel een luchtdicht vershoudbakje van LOCK&LOCK met 10% korting!

GEMBER BEWAREN IN DE VRIEZER

Gember is ook zeer geschikt om in te vriezen en blijft hierdoor nog langer houdbaar. Het handigst is om de gember eerst te snijden of te raspen voordat je het in een bakje in de vriezer zet. Hierdoor kun je elke keer precies de hoeveelheid gember pakken die je nodig hebt. Ontdooien voor gebruik is niet nodig! Op deze manier blijft de gember Β± 3 maanden houdbaar.

WAT KAN JE MAKEN VAN RESTJES GEMBER?

Gember is een echte smaakmaker en kan dus in veel verschillende recepten een lekkere en gezonde toevoeging zijn:

  • Gemberthee – Je kunt gemberthee in de winkel kopen maar natuurlijk ook zelf maken! De meest simpele versie? Laat de gemberplakjes 10 minuten in water koken. Vervolgens schenk je het water (zonder de plakken gember) in een glas of theebeker. Mocht je het lekker vinden kun je er ook nog een schijfje citroen aan toevoegen. Ook lekker in een smoothie of limonade en super gezond!
  • Koekjes bakken – Gember is ook lekker in koekjes. Snijd de gember in kleine stukjes en voeg toe aan het meel. Voeg de rest van de ingrediΓ«nten toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Druk de vormpjes uit en stop ongeveer 15 minuten in de oven. Tip: maak de koekjes van te voren en bewaar in een vershoudbakje!
  • Wokken – Oorspronkelijk komt gember uit AziΓ« en wordt daar dan ook veel gebruikt in wok recepten. Laat de geraspte gember lekker mee wokken en het geeft je recept extra smaak! Let op: gember verliest smaak op het moment dat je het lang kookt of bakt. Je kunt de gember dus het beste aan het eind van de bereidingstijd toevoegen.
  • Meer gember! – In de natuur groeit de gemberwortel in de grond. Je kunt de gember dus ook bewaren door een bakje te vullen met zand of aarde. Leg de gemberwortel erin en de kans bestaat dat hij verder gaat met groeien. Zo kun je je eigen gember kweken!

Instagram

Wist je dat je zowel groene als witte asperges kan invriezen?πŸ’‘ Zo kan je ook buiten het seizoen genieten van deze heerlijke delicatesse!

πŸ‘‰ Snijd van zowel de groene als de witte asperges de onderkant van de steel af en schil de witte asperges. Bewaar ze vervolgens in een vershoudbakje in de vriezer. Zo blijven ze maar liefst 4 tot 6 maanden goed.

πŸ‘©β€πŸ³ Wanneer je de asperges wil gebruiken, hoef je ze niet te ontdooien. Je kunt ze gewoon rechtstreeks in een pan met ruim kokend water doen.

Dus ben je een asperge liefhebber? Zorg ervoor dat je dat je altijd wat asperges in de vriezer hebt voor een heerlijke maaltijd, op elk moment van het jaar!

.
.
.
.
.

#locknlock #locknlocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #verspillingsvrij #samentegenvoedselverspilling #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogonl #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...