Meal preppen

5 LOCK&LOCK tips voor studenten die op kamers gaan!

De zomervakantie zit er alweer een tijdje op en dat betekent dat er voor velen een nieuw avontuur is begonnen; het studeren. Voor veel studenten was dit waarschijnlijk ook het moment om het ouderlijk huis te verlaten en op kamers te gaan. Voor zowel de ouders als de studenten spannend en leuk tegelijk! Al snel begint dan het echte leven met zelf schoonmaken, wassen, koken en opruimen. In de ogen van de student gaat dat allemaal prima, in de ogen van de ouders kan het op sommige punten toch beter. LOCK&LOCK geeft 5 verschillende tips voor studenten:

#1 NEEM ETEN MEE VAN THUIS

Op het moment dat er in het weekend een bezoekje wordt gebracht aan het thuisfront, zijn ouders blij om hun kind weer een keer te zien en wordt er uitgebreid gekookt. Grote kans dat er iets overblijft. Weggooien is helemaal niet nodig, bewaar het in vershoudbakjes en neem het mee! Als ouders weet je op die manier dat je kind in ieder geval nog iets gezonds eet en als student scheelt het weer koken!

pompoen-bewaren

#2 NIET IEDERE AVOND KOKEN

Mochten er geen restjes over blijven bij het thuisfront, kan je het je als student ook op een andere manier makkelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan het populaire meal preppen. Doe in het weekend boodschappen voor meerdere dagen. Maak de verschillende gerechten op zondag klaar, bewaar alles in vershoudbakjes en je hoeft de komende dagen niet meer te koken! Is dat je allemaal iets te veel werk? Voor één persoon koken is lastig en je zal merken dat je al snel eten over houdt. Niet weggooien! Bewaar het in een vershouddoos en het scheelt je toch weer een dag koken. Kook en eet je met je huisgenoten samen? Hou je vershoudbakjes voor jezelf, op het moment dat je ze uitleent krijg je ze natuurlijk nooit meer terug!

mealpreppen

#3 MAAK DUIDELIJK WELK ETEN VAN JOU IS

Naast dat je de dag van de week met behulp van een sticker op de vershouddoos kan plakken, kan dit natuurlijk ook met je eigen naam. Op het moment dat je de koelkast met meerdere mensen moet delen kan dit een hoop verwarring schelen! Door middel van een sticker maak je voor jezelf en je huisgenoten duidelijk dat dat eten van jou is. We kunnen natuurlijk niet garanderen dat het ook echt niet wordt opgegeten op het moment dat iemand anders honger heeft maar niks van zichzelf in de koelkast heeft liggen?

voorraadkast-organiseren

#4 ETEN SCHIMMELVRIJ HOUDEN

Studentenhuizen staan vaak bekend om vieze pannen op het fornuis, etensresten op het aanrecht en een koelkast vol bedorven producten. Hoe zorg je ervoor dat jouw eten hierdoor niet binnen no time beschimmeld? De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn 100% lucht- en waterdicht, oftewel moeilijk voor schimmel en andere viezigheden om van buitenaf doorheen te komen! Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het voor altijd schimmel vrij blijft, als je het eten wat erin zit te lang laat staan zal er alsnog schimmel ontstaan.

#5 EEN NETJES OPGERUIMDE KOELKAST EN VRIEZER

Op het moment dat je in een studentenhuis gaat wonen moet je de koelkast en de vriezer meestal delen met huisgenoten. Vaak betekent dit chaos! Om er voor te zorgen dat jouw deel in ieder geval opgeruimd blijft zijn de vershouddozen ook ideaal. Geen losse en onhandig opgestapelde producten maar netjes geordende vershoudbakjes. Natuurlijk ook fijn als je wel een koelkast voor jezelf hebt!

Veel plezier en succes!
Dat waren onze tips, hopelijk maken we op deze manier het op kamers gaan een beetje makkelijker! Heb je zelf nog tips, laat het ons dan weten zodat we ze kunnen delen. Mocht je als student uit huis gaan, heel veel plezier en succes met dit nieuwe avontuur! En aan alle ouders, sterkte!

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

💡 Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

💡Asperge liefhebbers opgelet💡

Het aspergeseizoen is weer begonnen! 🎉 Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

👉 Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

👉 Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

👉 Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!🧀 Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.🤔 Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

🧑‍🌾 Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

👉 Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!🧀✨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...