Kruiden invriezen

Kruiden invriezen: de manier om je verse kruiden vers te houden.

Iedereen herkent het wel: je hebt een bos verse tijm en een vers bosje koriander gekocht. Na het koken heb je nog een ruime hoeveelheid over. Zonde, denk je, want dat is na een paar dagen niet meer goed en je weet dat je het de rest van de week niet meer gaat gebruiken. Maar wist je dat je verse kruiden kan invriezen? Bij het invriezen van kruiden zorg je ervoor dat ze vers blijven en hun smaak behouden. Maar hoe doe je dat dan, kruiden invriezen? Er zijn twee manieren: de droge en de natte manier.

KRUIDEN DROOG INVRIEZEN

Bij de droge manier pluk je de kruiden, was je ze goed af en laat je ze opdrogen. Wanneer de kruiden opgedroogd zijn stop je ze in een vershoudbakje en leg je ze in de vriezer. De kruiden blijven op deze manier minimaal een jaar houdbaar. Het voordeel van deze manier is dat je de kruiden relatief lang kan bewaren en je ze niet hoeft fijn te hakken. Het voortijdig fijnhakken van kruiden kan namelijk een negatieve werking op de smaak hebben. Op zoek naar een geschikt vershoudbakje? Bestel een luchtdicht vershoudbakje van LOCK&LOCK met 5% korting!

KRUIDEN NAT INVRIEZEN

Bij nat invriezen hak je de geplukte kruiden eerst fijn om ze daarna in een (schoongemaakte!) ijsblokjesvorm of muffinvorm te stoppen. Vul deze vorm vervolgens met water en zet hem in de vriezer. De kruiden blijven op deze manier minimaal een half jaar houdbaar. Deze tactiek kan je ook toepassen om bijvoorbeeld kruidenolie, -azijn, -boter, of pesto te bewaren. Het voordeel van deze manier is dat je, per blokje, precies de hoeveelheid kan vriezen die nodig is voor een kookbeurt. Zo hoef je nooit meer te ontdooien dan nodig is! Wanneer je de bevroren kruiden gaat gebruiken is het het lekkerst om ze niet te ontdooien maar bevroren in de pan te gooien. Op deze manier behouden de kruiden hun smaak.

Let op: het invriezen van kruiden kan niet bij kamille. Voor basilicum en dille is het aan te raden alleen de bladeren in te vriezen. Daarnaast is het voor de laurier, munt, oregano, rozemarijn en tijm aan te raden deze kruiden te drogen in plaats van in te vriezen. Bij deze kruiden is dit een stuk eenvoudiger en/of zorgt het voor meer smaakbehoud. Onthoud dat het niet handig is de kruiden voortijdig te ontdooien omdat dit de smaakbehoud niet ten goede komt!

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Wil je producten langer vers houden? Of ben je op zoek naar een oplossing voor het bewaren leftovers? Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes nemen bovendien geen luchtjes aan, zodat bijv. vis en kaas zonder bezwaar kunnen worden bewaard. BPA-vrij en geschikt voor magnetron, diepvries en vaatwasser. Bekijk alle vershoudbakjes van LOCK&LOCK!

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!πŸ§€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.πŸ€” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

πŸ§‘β€πŸŒΎ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

πŸ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!πŸ§€βœ¨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...