Gezond-ontbijt-meenemen

Gezond ontbijt meenemen: zo maak je het jezelf makkelijk!

Het is de belangrijkste maaltijd van de dag: het ontbijt. Toch hebben we ‘s ochtends vaak weinig tijd om een uitgebreid en gezond ontbijt klaar te maken. Wordt het in de haast dan toch een ongezond ontbijt? Of ontbijt je helemaal niet? Met deze gezonde ontbijt tips die weinig tijd kosten en je ook nog kan meenemen, maak je het jezelf makkelijk!

1. Yoghurt met fruit en/of muesli

Yoghurt is gezond, snel klaar te maken en ook nog eens gemakkelijk mee te nemen in onze yoghurtbeker. De twee losse bakjes kunnen aan elkaar gedraaid worden tot één geheel met de deksel als tussenschot. Bewaar in het ene bakje de yoghurt en in de andere bijvoorbeeld muesli zodat het lekker knapperig blijft. Om ‘s ochtends nog meer tijd te besparen zou je het zelfs de avond van te voren al klaar kunnen maken. Dan kan je je gezonde ontbijt de volgende ochtend zΓ³ lekvrij mee in je tas! Maak bijvoorbeeld deze frisse sinaasappelyoghurt.

2. Smoothie

Heb je ‘s ochtends nooit zoveel honger? Ga dan voor een smoothie! Lekker, gezond en er zijn heel veel variaties mogelijk. Ook ideaal als je overrijp fruit in de fruitschaal hebt liggen. Het makkelijke aan smoothies is dat je grotere porties kunt maken. Dan hoef je ‘s ochtends niet eerst te mixen maar kan je je smoothiebeker zo uit de koelkast pakken. Het filter in de beker voorkomt klontjes en het is daarom ook een ideale beker voor (proteΓ―ne) shakes! Maak bijvoorbeeld één van deze 3 lekkere smoothie recepten.

3. Bananenbrood

Simpel om te maken, super lekker en je kan er lang mee doen: bananenbrood. Dus heb je nog een aantal overrijpe bananen op je fruitschaal liggen? Maak er een bananenbrood van! Je kunt het bananenbrood vervolgens een aantal dagen in een vershouddoos bewaren waardoor je er ‘s ochtends steeds alleen maar een plakje vanaf hoeft te snijden voor een gezond ontbijt. Of snijd het brood na het bakken in plakjes en bewaar in de vriezer, zo kun je er nΓ³g langer mee doen! Hier vind je een recept voor bananenbrood van Culinessa.

4. Havermout

Met havermout als ontbijt begin je de dag goed! Het is heel erg voedzaam, laag in calorieΓ«n en ook met havermout kun je weer eindeloos variΓ«ren. En ideaal: je kunt het een avond van te voren al klaarmaken. Ook hier kan je de yoghurtbeker voor gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is de beker vullen met havermout en melk en in de koelkast zetten. De volgende ochtend even doorroeren, fruit en/of noten toevoegen in het andere bakje en je bent klaar! Maak bijvoorbeeld deze overnight oats met banaan van Voedzaam & Snel.

5. Belegde boterham

Een belegde boterham is natuurlijk ook altijd goed! Je kunt dan het beste kiezen voor volkoren brood met gezond beleg zoals bijvoorbeeld 30+ kaas, magere vleeswaren, hummus of 100% pindakaas. Ook dan kan je het jezelf natuurlijk makkelijker maken door je boterham een avond van te voren al te smeren. Bewaar het vervolgens in een lunchbox met vakjes zodat je er ook nog wat fruit of groente aan toe kan voegen!

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Heb je geen tijd om ‘s ochtends te ontbijten? Neem je ontbijt mee voor onderweg! De bekers en vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn lucht- en waterdicht waardoor de inhoud langer vers blijft en ze niet lekken in je tas.

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!πŸ§€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.πŸ€” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

πŸ§‘β€πŸŒΎ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

πŸ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!πŸ§€βœ¨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...