Asperges bewaren

Asperges bewaren: zo doe je dat!

Het aspergeseizoen is weer begonnen! Groene asperges zijn natuurlijk het hele jaar bij de meeste supermarkten te koop, maar ook de witte asperges zijn weer verkrijgbaar. Voor asperges geldt: hoe verser, hoe lekkerder, hoe beter! Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je wat asperges overhoudt. Hoe je verse en gekookte asperges het beste kan bewaren lees je in de tips hieronder. En wist je dat je asperges ook kan invriezen?!

ASPERGES BEWAREN IN DE KOELKAST

Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

Asperges bewaren koelkast

GEKOOKTE ASPERGES BEWAREN

Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed. Daarbij is het wel belangrijk dat het kookvocht goed is afgekoeld, voordat je het bakje in de koelkast zet.

ASPERGES INVRIEZEN

Als je de asperges langer wil bewaren, kan je ze ook invriezen. Schil de asperges en snij de onderkant van de steel af. Bewaar ze in een vershoudbakje in de vriezer. Zo kan je ze 4 tot 6 maanden bewaren. Wanneer je de asperges wil gaan gebruiken, hoef je ze niet te ontdooien maar kan je ze meteen in een pan met ruim kokend water doen.

Tip: ook de schillen kan je in een vershoudbakje invriezen om later bijvoorbeeld een aspergesoep of -saus van te maken.

Asperges invriezen

HANDIG VERSHOUDBAKJE VOOR ASPERGES

Op zoek naar een geschikt vershoudbakje voor het bewaren van asperges? Door de perfecte sluiting zijn de vershoudbakjes van Lock&Lock lekvrij en blijven de asperges langer vers. De bakjes zijn geschikt voor de diepvries, vaatwasser en magnetron. Bovendien nemen de bakjes geen luchtjes aan, ideaal dus om asperges in te bewaren! Bestel de luchtdichte bakjes van Lock&Lock met 10% korting!

RECEPTEN MET ASPERGES

Bij iedereen is de klassieke variant wel bekend: krieltjes, ham, gekookt eitje en botersaus. Hou je nog wat asperges over en/of ben je op zoek naar variatie? Hieronder vind je een aantal lekkere recepten met witte asperges!

Aspergesoep

Soep is natuurlijk altijd een perfect gerecht voor restjes De schillen van asperges zijn heel geschikt om soep mee te maken! Maak bijvoorbeeld deze romige soep van aspergeschillen van Familie over de Kook.

Pasta met asperges

Asperges zijn ook geschikt voor een lekkere pasta. Maak bijvoorbeeld dit pasta recept met witte asperges en garnalen van Culinessa.

Risotto met asperges

En om nog even in de Italiaanse sferen te blijven: wat dacht je van risotto met asperges? In deze risotto van Puur Suzanne zitten zowel witte als groene asperges!

Aspergesalade

En tot slot kan je ook een lekkere frisse salade met asperges maken. Deze aspergesalade met zoete aardappel van Voedzaam & Snel is een heerlijk bijgerecht en neem je ook gemakkelijk mee in je lunchbox naar school of werk!

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Lock&Lock staat voor gemak, slim bewaren en minder verspillen. Dus zoek je een oplossing voor het bewaren van asperges? Wil je je lunch lekvrij mee kunnen nemen? Of wil je je (koel)kast organiseren? Er is voor iedereen een Lock&Lock oplossing! Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De vershoudbakjes zijn BPA vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron.

Asperges bewaren

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!πŸ§€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.πŸ€” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

πŸ§‘β€πŸŒΎ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

πŸ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!πŸ§€βœ¨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...