lunch-werk
Tips & inspiratie

5 tips voor een lekkere en gezonde lunch op het werk!

We weten het allemaal: een goede en gezonde lunch op het werk is belangrijk! Bovendien maakt het je scherper, productiever en verlaagt het je stressniveau op het werk. Maar iedere dag dezelfde bruine boterham met hartig beleg gaat ook vervelen. Toe aan iets nieuws, lekkers en gezonds? Lock&Lock verzamelde 5 lunch ideeën om mee te nemen naar het werk!

1. It’s a wrap!
Vervang je bruine boterham eens voor een lekkere wrap als lunch op het werk! Net zo makkelijk klaar te maken maar toch net even iets anders. Bovendien kan je eindeloos varieëren met wraps door er elke keer iets anders in te rollen. Tot slot passen ze ook nog eens perfect in een vershouddoos. Klik hier om inspiratie op te doen!

2. Sla dat maar eens af!
Ook met een salade als lunch kan je eindeloos varieëren met verschillende ingrediënten. Om het jezelf nog makkelijker te maken kan je ook gaan foodpreppen. Maak op zondag een grote bak met bijvoorbeeld gesneden komkommer, tomaatjes, uitjes etc. Vul vervolgens ‘s ochtends een vershouddoos met sla als basis en voeg wat van de gesneden groente toe. Je kunt er elke keer iets anders aan toevoegen voor de variatie! Denk bijvoorbeeld aan stukjes gerookte kip, stukjes zalm of kaas of een restje overgebleven groente of pasta voor een vegetarische versie. Lekker, gezond, gevarieerd en makkelijk!

3. Voor welke quiche jij?
Een quiche is zowel warm als koud lekker en dus ideaal als lunch op het werk. Ook voor een quiche geldt, bak er eentje op zondag, verdeel het in porties in vershouddozen en je kunt er meerdere dagen van eten! Heb je geen goede bakvorm? Een quiche is ook gemakkelijk klaar te maken in een van onze ovenschalen. Bovendien kan je met een quiche ook weer eindeloos variëren. Niet alle versies zijn alleen even gezond, klik daarom hier voor lekkere en gezonde quiches!

4. Bakjes met vakjes!
Uiteraard heb je geen zin om iedere dag een uitgebreide lunch klaar te maken. Een bruine boterham met beleg is vaak ook gewoon lekker simpel en snel klaar. Dan kan je gebruik maken van de vershoudbakjes met vakjes! Stop in het ene vakje een boterham en vul de rest bijvoorbeeld met wat fruit, snoeptomaatjes of nootjes. Lekker makkelijk, maar toch een gevarieerde en gezonde lunch!

5. Leftovers voor lunch!
Gisteravond een heerlijk avondmaal gekookt, maar was het net iets teveel? Gooi de restjes niet weg maar bewaar ze in een vershouddoos, zet het in de koelkast en je hebt voor de volgende dag een heerlijke lunch. Hoef je ‘s ochtends niks te verzinnen en geen lunch klaar te maken, bespaart nog tijd ook!

Werkse!
Dat waren de tips, hopelijk hebben we je op nieuwe ideeën gebracht! Heb je zelf nog tips, laat het ons dan weten zodat we ze kunnen delen.

Volg ons

Instagram

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Menu