mealprep-recept-marinades

Mealprep recept | 3x marinades

Hou jij ook zo van gourmetten? Gezellig met z’n alle lekker lang tafelen en niemand die lang in de keuken hoeft te staan! Het fijne van gourmetten is namelijk dat je veel van te voren kunt preppen zodat je de avond zelf meer tijd met familie en vrienden door kan brengen. Wij geven je 3 tips voor lekkere marinades voor bij het gourmetten. Van te voren alles marineren zorgt voor intense smaken en maakt een simpel stukje vlees, vis en/of groente veel lekkerder. En ideaal: dankzij het mooie design van onze Modular vershoudbakjes kunnen de bakjes vanuit de koelkast zΓ³ tafel tijdens het gourmetten.

MARINADES VOOR BIJ HET GOURMETTEN

1. MARINADE SOJASAUS & GEMBER

Een lekkere marinade voor satΓ©! Geschikt voor 8 satΓ©stokjes.

IngrediΓ«nten

  • 400g kippendijfilet
  • halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 et sojasaus
  • 1 et olie
  • 1 et citroensap
  • peper en zout

MEALPREPPEN:

  1. Snijd de kippendijfilet in even grote stukjes.
  2. Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit.
  3. Rasp de gember.
  4. Marineer de kipfilet in een marinade van de ui, knoflook, gember, kerriepoeder, sojasaus, olie en citroensap. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

BEWAREN:

Doe de marinade en de stukjes kip in een vershoudbakje. Omscheppen hoeft niet: draai gewoon af en toe het bakje om. Schudden mag ook, de bakjes zijn 100% lekvrij! Laat de kipfilet minimaal 1 uur, maar het liefst langer in de marinade. De gemarineerde kipfilet kan je op deze manier maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

BEREIDEN:

  1. Haal het vershoudbakje uit de koelkast en zet op tafel.
  2. Grillen op de gourmetplaat!

Tip: lekker met satΓ©saus, stokbrood en/of kroepoek!

2. MARINADE HONING, MOSTERD EN TIJM

Lekker bij vlees of kip!

IngrediΓ«nten

  • 100ml olijfolie
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 2 el tijmblaadjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • rasp van 1/2 sinaasappel
  • 2 el sinaasappelsap

MEALPREPPEN:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade tot één geheel.
  2. Snijd (indien nodig) het vlees/kip naar keuze in kleine gourmet stukjes
  3. Zorg ervoor dat je vlees/kip drooggedept is met bijv. een stukje keukenpapier.
  4. De marinade moet minimaal 1 uur van te voren intrekken, maar het beste is om dit een dag van te voren al te doen. Hoe langer het vlees marineert, hoe beter de smaken kunnen intrekken.

BEWAREN:

Je kunt de marinade maximaal 2 dagen afgesloten in een vershoudbakje in de koelkast bewaren!

BEREIDEN:

  1. Haal het vershoudbakje uit de koelkast en zet op tafel.
  2. Grillen op de gourmetplaat!

3. MARINADE RODE PEPER, OLIJFOLIE EN PETERSELIE

Perfect voor biefstuk of vis!

IngrediΓ«nten

  • 100ml olijfolie
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (verwijder de pitjes als het niet te pittig moet worden)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 klein bosje peterselie, grofgehakt
  • peper en zout

MEALPREPPEN:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade tot één geheel.
  2. Snijd (indien nodig) het vlees/vis in kleine gourmet stukjes.
  3. Gebruik de helft van de marinade om het vlees/vis minimaal 1 uur (het liefst langer) van te voren in te marineren.

BEWAREN:

Het gemarineerde vlees kan je in een vershoudbakje maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

BEREIDEN:

De andere helft van de marinade zet je op tafel. Wanneer je het vlees of de vis op de gourmetplaat hebt gegrild, doe je er nog een beetje marinade overheen.

TIP VOOR ALS NIET ALLES OPGAAT!

Hou je nog wat over van het gourmetten? Dan kan de deksel weer op de vershoudbakjes en kan het zo terug de koelkast of vriezer in!


LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Ga je eten van te voren bereiden? Dan heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. Investeer eenmalig in kwaliteit, het gaat je plezier en gemak opleveren! De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in de koelkast.

Instagram

Hoe eet jij je Paasbrood?🐰🍞

Paasbrood mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het Paasweekend! Maar de manieren van eten verschillen nogal, wat is jouw favoriete manier?

➑️ Met of zonder boter?
➑️ Laat je de spijs in het midden of smeer je het uit?
➑️ Of heb je een unieke twist?

Laat het weten in de comments, wij zijn benieuwd!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #paasontbijt #paasbrunch
#paasweekend #vrolijkpasen #paasdagen #pasen #paasbrood
#ontbijt #lekkereten #watetenwevandaag #omnomnom
#eetsmakelijk #durftevragen #verspillingsvrij
#samentegenvoedselverspilling #opgeruimdstaatnetjes
...

De perfecte oplossing om je crackers langer knapperig te houden Γ©n je keuken netjes georganiseerd. Geen rommelige open verpakkingen meer in de kast en je crackers blijven net zo knapperig als de dag dat je ze opende!πŸ˜‹

πŸ‘‰ Shop deze en andere handige bewaardozen voor het ontbijt via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #crackers #paasontbijt #paasbrunch #paasweekend #vrolijkpasen #paasdagen #pasen #ontbijt #lekkereten #watetenwevandaag #omnomnom #eetsmakelijk #tipvandedag #verspillingsvrij #samentegenvoedselverspilling #opgeruimdstaatnetjes #nowaste #helpinghand #easter
...

🐣🌼 Pasen staat voor de deur en dat betekent tijd voor een heerlijk paasontbijt!

Begin je dag goed met knapperige beschuitjes, knisperende crackers, verse jus d`orange, paasbrood met roomboter en natuurlijk eieren! Allemaal binnen een handomdraai op tafel met de speciale bewaardozen.

Maak je paasontbijt compleet en profiteer van onze Mix&Match aanbieding: combineer minimaal 3 producten en ontvang 10% korting!✨

πŸ‘‰ Ontdek de collectie via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #paasontbijt #paasbrunch #paasweekend #vrolijkpasen #paasdagen #pasen #ontbijt #lekkereten #watetenwevandaag #omnomnom #eetsmakelijk #tipvandedag #verspillingsvrij #samentegenvoedselverspilling #opgeruimdstaatnetjes #nowaste #helpinghand #easter
...